top of page

Puppy en kinderen

Bijgewerkt op: 5 mei

Hoe u zich kunt voorbereiden op succes


klein meisje met hond
puppy en kinderen


Puppy en kinderen. Hier volgen enkele tips over hoe u zich kunt voorbereiden op succes bij het introduceren van een puppy bij kinderen: 1. Creëer een veilige plek voor uw puppy: Zorg ervoor dat uw puppy een aangewezen plek heeft waar hij kan rusten en zich veilig kan voelen. Dit kan een bench of een mand op een rustige plek in huis zijn.

 2. Leer kinderen hoe ze met de puppy moeten omgaan: Laat kinderen zien hoe ze de puppy kalm en voorzichtig kunnen benaderen. Leer ze om niet aan de staart of oren van de puppy te trekken, en om niet te dicht bij het gezicht van de puppy te komen.

 3. Houd toezicht op interacties: Houd altijd toezicht op de interacties tussen kinderen en de puppy om ervoor te zorgen dat beide veilig en gelukkig zijn. Als de puppy overweldigd of bang lijkt, verwijder hem dan uit de situatie.

 4. Leer kinderen hoe ze de puppy moeten trainen: Betrek kinderen bij het trainen van de puppy door ze basiscommando's te leren en de puppy te belonen voor goed gedrag.

 5. Grenzen stellen: Leer kinderen de grenzen van de puppy te respecteren, door hem bijvoorbeeld niet lastig te vallen als hij slaapt of eet.

 6. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie: Zorg ervoor dat uw puppy voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgt om hem bezig en gelukkig te houden.

 7. Beloon goed gedrag: Beloon uw puppy met snoepjes en aandacht als hij kalm is en zich goed gedraagt. Dit zal het idee versterken dat je wilt dat ze zich zo gedragen.

 8. Scheid kinderen en puppy's indien nodig: Het hebben van de middelen om kinderen en honden regelmatig van elkaar te scheiden, is de grootste voorspeller van het gezinsgeluk in de puppy maanden. Puppy's en jonge kinderen kunnen eenvoudigweg niet samen rondhangen zonder zorgvuldig te worden beheerd.

 9. Zoek professionele hulp: Als u problemen ondervindt bij het introduceren van uw puppy bij kinderen, overweeg dan om hulp te zoeken bij een professionele hondentrainer of gedragsdeskundige.

Het is belangrijk op te merken dat het introduceren van een puppy bij kinderen geduld, consistentie en toezicht vereist. Door deze tips te volgen, kunt u bijdragen aan een succesvolle en gelukkige relatie tussen uw puppy en uw kinderen.kind kust hond
Puppy's en kinderen: hoe u zich kunt voorbereiden op succes

Hier volgen enkele tips voor het introduceren van een puppy bij kinderen


 1. Bereid uw kinderen voor: Leer uw kinderen hoe ze veilig en respectvol met puppy's kunnen omgaan. Laat ze zien hoe ze de puppy kalm en voorzichtig kunnen benaderen, en hoe ze kunnen voorkomen dat ze aan de staart of oren van de puppy trekken.

 2. Houd toezicht op interacties en ga op puppycursus met je kind: Houd altijd toezicht op de interacties tussen kinderen en de puppy om ervoor te zorgen dat beide veilig en gelukkig zijn. Als de puppy overweldigd of bang lijkt, verwijder hem dan uit de situatie.

 3. Leer kinderen hoe ze de puppy moeten trainen: Betrek kinderen bij het trainen van de puppy door ze basiscommando's te leren en de puppy te belonen voor goed gedrag.

 4. Grenzen stellen: Leer kinderen de grenzen van de puppy te respecteren, door hem bijvoorbeeld niet lastig te vallen als hij slaapt of eet.

 5. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie: Zorg ervoor dat uw puppy voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgt om hem bezig en gelukkig te houden.

 6. Beloon goed gedrag: Beloon uw puppy met snoepjes en aandacht als hij kalm is en zich goed gedraagt. Dit zal het idee versterken dat je wilt dat ze zich zo gedragen.

 7. Creëer een veilige plek voor uw puppy: Zorg ervoor dat uw puppy een aangewezen plek heeft waar hij kan rusten en zich veilig kan voelen. Dit kan een bench of een mand op een rustige plek in huis zijn.

 8. Leer kinderen geduld te hebben: Leer kinderen geduld te hebben met de puppy, vooral tijdens de eerste paar weken, wanneer ze zich nog moeten aanpassen aan hun nieuwe huis.

 9. Leer kinderen zachtaardig te zijn: Leer kinderen zachtaardig te zijn tegenover de puppy en ruw spelen of trekken aan hun staart of oren te vermijden.

 10. Leer kinderen de behoeften van de puppy te respecteren: Leer kinderen de behoeften van de puppy te respecteren, door hem bijvoorbeeld de ruimte te geven als hij alleen wil zijn of hem niet lastig te vallen tijdens het eten.


kind omhelst puppy
Puppy's en kinderen

Peuter voorbereiden op puppy

 1. Leer uw peuter hoe hij veilig en respectvol met puppy's kan omgaan. Laat zien hoe ze de puppy kalm en voorzichtig kunnen benaderen, en hoe ze kunnen voorkomen dat ze aan de staart of oren van de puppy trekken.

 2. Oefen voorzichtig met knuffels om de peuter voor te bereiden op de echte puppy.

 3. Stel grenzen en leer uw peuter de grenzen van de puppy te respecteren, door hem bijvoorbeeld niet lastig te vallen als hij slaapt of eet.

 4. Houd toezicht op de interacties tussen uw peuter en de puppy om ervoor te zorgen dat beiden veilig en gelukkig zijn.


Wat zijn enkele tekenen dat een puppy zich niet op zijn gemak voelt in de buurt van kinderen?


 1. Geeuwen, knipperen met de ogen en likken aan zijn lippen zijn de eerste tekenen dat de puppy misschien met rust gelaten wil worden.

 2. Ze draaien hun hoofd weg van het kind.

 3. Weglopen of kruipen met de oren naar achteren en de staart eronder.

 4. Verstijving van hun lichaam.

 5. Veel blaffen.

 6. Overmatig gapen.

 7. Ze stoppen hun staart tussen hun benen.

 8. Overmatig likken van hun lippen.

 9. Wegkijken van kinderen.


beige hond met bloem in zijn mond
Puppy en kinderen

Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten die kinderen maken in de omgang met puppy’s?

 1. Een bange hond achtervolgen of volgen

 2. Lichaamstaal van honden niet herkennen

 3. Gebruik van ongepast speelgoed

 4. Gezichts- of staartgrijpen

 5. ruw aaien of slaan


Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze veilig en respectvol met puppy’s kunnen omgaan. Laat ze zien hoe ze de puppy kalm en voorzichtig kunnen benaderen, en hoe ze kunnen voorkomen dat ze aan de staart of oren van de puppy trekken.


Leer ze de grenzen van de puppy te respecteren, door hem bijvoorbeeld niet lastig te vallen als hij slaapt of eet. Houd altijd toezicht op de interacties tussen uw kind en de puppy om ervoor te zorgen dat beiden veilig en gelukkig zijn. Als u tekenen opmerkt dat de puppy zich ongemakkelijk of bang voelt, scheid de puppy en het kind dan van elkaar en moedig de puppy aan om te ontspannen op een veilige en rustige plek.


Door deze veelgemaakte fouten te vermijden en de tips te volgen voor het introduceren van een puppy bij kinderen, kunt u bijdragen aan een succesvolle en gelukkige relatie tussen uw kind en uw puppy.


FAQ Veelgestelde vragen puppy en kinderen introduceren

Hoe stel ik mijn hond voor aan mijn kind?

Laat uw puppy langzaam en voorzichtig aan uw kind kennismaken en houd altijd toezicht op de interacties tussen hen. Leer uw kind veilig en respectvol met de hond om te gaan en stel grenzen voor zowel de hond als het kind.

Kunnen kinderen honden trainen?

Ja, kinderen kunnen betrokken worden bij het trainen van honden, maar ze moeten altijd onder toezicht staan ​​van een volwassene en leren hoe ze de hond veilig en effectief kunnen trainen.

Hoe weet ik of mijn hond zich op zijn gemak voelt in de buurt van kinderen?

Let op tekenen van ongemak of angst, zoals grommen, blaffen of zich verstoppen. Als uw hond zich ongemakkelijk lijkt te voelen in de buurt van kinderen, is het belangrijk om ze te scheiden en indien nodig professionele hulp te zoeken.

Kunnen alle honden in de buurt van kinderen zijn?

Niet alle honden zijn geschikt om in de buurt van kinderen te zijn. Het is belangrijk om rassen en individuele honden te onderzoeken voordat u ze aan kinderen voorstelt, en om altijd toezicht te houden op de interacties tussen honden en kinderen.

Hoe kan ik mijn kind leren veilig te zijn in de buurt van honden?

Leer uw kind hoe hij honden veilig en respectvol moet benaderen en hoe hij tekenen van ongemak of angst bij honden kan herkennen. Stel grenzen voor zowel het kind als de hond en houd altijd toezicht op de interacties tussen hen.

Conclusie puppy en kinderen:


Concluderend kan het opgroeien met een hond op veel manieren gunstig zijn voor kinderen, waaronder het trainen van een pup, verantwoordelijkheid, het verbeteren van de gezondheidsresultaten, het ontwikkelen van emotionele intelligentie, het verbeteren van prestaties, het bieden van psychotherapie, kameraadschap en het bevorderen van een actieve levensstijl.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page