top of page

De beste verzorging voor je chihuahua

De beste verzorging voor je chihuahua


Als je een chihuahua als huisdier hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hem de best mogelijke verzorging geeft. Het is immers een kleine en kwetsbare hond die gevoelig is voor verschillende gezondheidsproblemen. In dit artikel geven we je een aantal tips en richtlijnen voor de beste verzorging van je chihuahua.


De juiste voeding

De juiste voeding is essentieel voor de gezondheid van je chihuahua. Zorg ervoor dat je hond een uitgebalanceerd dieet krijgt met de juiste hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten. Overvoeding kan leiden tot obesitas, wat een groot gezondheidsprobleem kan zijn voor chihuahua's.


Kies het juiste voer


Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer op de markt, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor chihuahua's. Kies voer dat speciaal is ontwikkeld voor kleine rassen en zorg ervoor dat het voldoet aan de voedingsbehoeften van je hond.


Geef geen menselijk voedsel

Chihuahua's mogen geen menselijk voedsel eten omdat het hun spijsvertering kan verstoren. Geef je hond daarom alleen voer dat speciaal voor honden is ontwikkeld.De beste verzorging voor je chihuahua


De juiste verzorging

Naast de juiste voeding is de juiste verzorging ook van groot belang voor de gezondheid van je chihuahua. Hieronder vind je een aantal tips voor de juiste verzorging van je hond.


Regelmatig borstelen

Chihuahua's hebben een korte vacht, maar ze moeten wel regelmatig geborsteld worden om klitten te voorkomen. Borstel je hond minstens twee keer per week om zijn vacht gezond en glanzend te houden.


Regelmatig tanden poetsen

Net als bij mensen kan slechte mondhygiëne leiden tot gezondheidsproblemen bij honden. Poets daarom regelmatig de tanden van je chihuahua met een tandenborstel en speciale hondentandpasta.


Nagels knippen

Chihuahua's hebben kleine pootjes en daarom is het belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen. Dit voorkomt dat ze te lang worden en problemen kunnen veroorzaken bij het lopen.


Oren schoonmaken

Omdat chihuahua's grote oren hebben die dicht op hun hoofd liggen, is het belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor een speciale oorreiniger voor honden.


De juiste training


Chihuahua's kunnen soms wat eigenwijs zijn, maar met de juiste training kunnen ze goed opgevoed worden. Hieronder vind je een aantal tips voor de juiste training van je chihuahua.


Beloon goed gedrag